PSN-accounts nog steeds onveilig

De PlayStation Network kampte vorige week met wat problemen, dit werd veroorzaakt door de release van de PlayStation 4. Verschillende websites melden nu dat accounts van diverse PSN-gebruikers gehackt zijn en dat er geld is afgeschreven van hun creditcard.

Password

Er komen nog steeds nieuwe meldingen binnen van PSN-gebruikers waarvan de account is gehackt en geld is verdwenen uit hun digitale-portemonnee. Sony heeft inmiddels voor enkele gebruikers een password reset gedaan, dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing. Een deel van de oorzaak ligt in de trading cards en microtransacties van FIFA 14.

Ook bij Xbox 360-gebruikers zijn er ongeautoriseerde financiële afboekingen geconstateerd. De bedragen liggen meestal ronde 135 á 150 dollar. De afgeschreven bedragen worden toegevoegd aan de digitale-portemonnee van de gebruikers. Het is natuurlijk heel raar dat je een e-mail binnen krijgt van een aankoop dat je zelf niet hebt gedaan.

Wij adviseren alle Xbox- en PlayStation-gebruikers om hun wachtwoorden te veranderen. Het is ook raadzaam om je creditcard los te koppelen van je console, je weet het maar nooit.

via inthegame

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen