HomeSmartphoneSamsung Galaxy A51 ‘s werelds best verkochte Android smartphone

Samsung Galaxy A51 ‘s werelds best verkochte Android smartphone

De Samsung Galaxy A-serie bestaat uit betaalbare smartphones met uitstekende hardware. De Samsung Galaxy A50 was al een enorm populaire toestel, zijn opvolger de Galaxy A51 doet daar nog eens een schepje bovenop. Het toestel heeft veel premium eigenschappen die we ook in de high-end toestellen zien, maar dan voor een veel zachtere prijs. Het is dan ook niet gek dat de Samsung Galaxy A51 ’s werelds best verkochte Android smartphone is.

Samsung Galaxy A51

De Samsung Galaxy A51 beschikt over een groot 6,5-inch display met een schermresolutie van 2400 bij 1080 pixels. Daarmee is het display ongeveer even groot als zijn voorganger, de Samsung Galaxy A50. Het gaat om een SUPER AMOLED-paneel met 60Hz verversingssnelheid.

De selfiecamera zit gelukkig niet meer in een kleine notch aan de bovenkant van het scherm, maar is nu een klein gaatje geworden, daarmee heeft het toestel een Infinity O-scherm. Dit ziet er veel subtieler uit en qua design lijkt het op de Samsung Galaxy Note 10 (Plus). De schermranden zijn ook wat dunner geworden.

Onder de motorkap is de Samsung Galaxy A51 smartphone uitgerust met een Exynos 9611-processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Uitstekende hardware voor een smartphone in het middensegment. Je kan zonder problemen gamen zonder dat het toestel vastloopt of hapert.

De Samsung Galaxy A51 is sinds begin dit jaar verkrijgbaar in de kleuren Prism Crush Black, Prism Crush White en Prism Crush Blue. Het toestel is momenteel in de aanbieding bij Ben. Je profiteert tijdelijk van gratis activatie ter waarde van 20 euro en krijgt tot wel 2500 MB gratis. Dat is nog niet alles. Daarnaast ontvang je ook nog eens 68 korting op de Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy S20 FE en de OPPO Reno4.

Camera

De Samsung Galaxy A51 heeft zelfs meer camera’s dan de Galaxy S10-toestellen. Aan de achterkant van het toestel zitten er maar liefst vier camera’s. Een 48-megapixel primaire camera, een verbeterde groothoekcamera die van 8-megapixel naar 12-megapixel is gegaan, een 5-megapixel dieptesensor en een 5-megapixel macrocamera.

Aan de voorkant van het toestel zit een 32-megapixel selfiecamera, die je tegelijkertijd ook gebruikt als gezichtsherkenning om je toestel onder meer te ontgrendelen. Naast gezichtsherkenning beschikt de Galaxy A51 ook over een vingerafdrukscanner. Die zit net als zijn voorganger onder het scherm.

De Galaxy A51 heeft een 4000 mAh accu die 15W snelladen ondersteunt. Verder heeft het toestel een USB-C-poort, een NFC-chip voor onder meer draadloos betalen, een koptelefoonaansluiting en stereospeakers. Het toestel kan je helaas niet draadloos opladen.

De Samsung Galaxy A51 draait op Android 10 met de OneUI 2.0-skin van Samsung zelf en is daarmee de eerste Samsung telefoon die direct op deze nieuwe software draait. Het Zuid-Koreaanse techgigant brengt elke kwartaal een beveiligingsupdate uit, waardoor het toestel beter beschermd blijft tegen kwetsbaarheden.

Mobiele versie afsluiten