Rabobank klanten opgelicht door cybercriminelen

0
1735

Een bende cybercriminelen heeft sinds juli klanten van de Rabobank opgelicht door codes van internetbankieren te ontfutselen. Met de verkregen toegang tot de rekeningen kochten de criminelen dure horloges en auto’s. Dat laat de politie vandaag weten.

Rabobank Internetbankieren

Een dame belde klanten van de Rabobank op en deed zich voor als bankmedewerkster, zij vroeg de mensen om hun inlog- en signeercodes. Juweliers werden van te voren benaderd met her verzoek of bepaalde dure horloges nog op voorraad waren. Die werden vervolgens betaald met geld van het slachtoffer.

Een zogenoemde ‘katvanger’ die zich voordeed als een familielid van het slachtoffer, haalde de bestelling op in de winkel. De auto’s van de “duurdere merken” werden met eenzelfde methode aangeschaft, aldus de politie.

Het was niet altijd succesvol. De Rabobank kon soms op tijd ingrijpen en andere keren rook de verkoper onraad en weigerde die mee te werken. Zo kon in totaal 400.000 euro aan frauduleuze overschrijvingen worden voorkomen.

De politie heeft tot nu toe vijf mensen aangehouden voor de schade van in totaal bijna 200.000 euro. Politie en justitie waarschuwen mensen om niet zomaar hun persoonlijke gegevens aan derden te geven.

via Opgelicht

Vorig artikeliPhone 5 is populairder dan iPhone 5S en iPhone 5C
Volgend artikelSamsung komt in februari met Galaxy Note 3 Lite