iPhone 5 is populairder dan iPhone 5S en iPhone 5C

Tim Cook maakte tijdens het afgelopen iPad evenement bekend dat de release van de iPhone 5S en iPhone 5C de beste release ooit was. In de eerste weekend verkocht Apple namelijk negen miljoen iPhones. Ondanks een super release blijken beide iPhones minder populair te zijn dan de iPhone 5. Dat concludeert onderzoeksbureau Kantar.

iPhone 5C - iPhone 5S

Het marktaandeel van Apple groeide in de maanden augustus, september en oktober. De groei was wel minder groot dan een jaar geleden toen de iPhone 5 werd gelanceerd.

“Het aandeel van Apple is lager dan toen de iPhone 5 werd uitgebracht”, vertelt Dominic Sunnebo van Kantar aan Zdnet. “Dat is niet helemaal onverwacht, aangezien consumenten vaak positiever reageren op de echt nieuwe modellen dan op de kleinere veranderingen zoals in de 5S en 5C.”

Volgens eerder geruchten zou de verkoop van de iPhone 5C zwaar tegenvallen. Apple heeft meerdere malen de productie van de iPhone 5C teruggeschroefd. Volgens het onderzoeksbureau werden er voor elke iPhone 5C in het Verenigd Koninkrijk drie iPhone 5S-modellen verkocht.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen