Steve Jobs wilde geen witte iProducten

De witte iPhones en iPads zijn inmiddels een zeer groot succes, maar voormalig Apple-CEO Steve Jobs was helemaal geen van witte producten. Dat meldt Business Insider op basis van het nieuwe boek Jony Ive: The Genius Behind Apple’s Greatest Products.

iPad mini wit

Het boek gaat over Jony Ive, Apple-ontwerper die verantwoordelijk is voor het design van bijna alle iProducten. Sinds dit jaar is hij ook verantwoordelijk voor het software-ontwerp. Hij was in het verleden de rechterhand van Steve Jobs en dankzij hem is iOS 7 ook fors veranderd in design.

Toen het ontwerpteam van Apple de witte iPods aan Steve Jobs liet zien, vond hij het direct niet mooi. Ive en zijn team besloten toen kleuren te gebruiken die dichtbij wit kwamen. Zo werden de kleuren sneeuwwit, wolkwit, ijswit en maangrijs bedacht. Steve Jobs vond de kleur maangrijs wel mooi. Deze kleur gebruikte Apple ook voor de headsets bij iPods. Veel mensen noemen deze kleur gewoon wit.

Jaren later bracht Apple veel meer producten uit met de kleur wit. Sindsdien is de kleur erg populair onder de iPhones en iPads.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen