Sony schakelt PSN functies uit voor PlayStation 4 release

Twee weken geleden lanceerde Sony de nieuwe PlayStation 4 in Noord-Amerika, morgen kunnen wij Europeanen genieten van onze PlayStation 4. Bij de Noord-Amerikaanse release waren er wat problemen met het PlayStation Network. Om de Europese release zo soepel mogelijk te laten verlopen schakelt Sony enkele PSN functies uit, in de hoop dat het morgen vlot gaat voor ons.

PSN

Fred Dutton meldt op de officiële PlayStation Blog dat op 15 november een gigantische hoeveelheid mensen op het PSN inlogde. Dit kon echter het netwerk niet aan, wat zorgde voor veel problemen. Morgen verwacht Sony ook een recordaantal inlogpogingen van gamers die direct aan de slag willen met hun splinternieuwe PS4.

Om iedereen een plezierig mogelijke online ervaring te bieden heeft Sony besloten om twee PSN functies uit te schakelen. Deze functies zullen echter wel een aantal dagen later weer ingeschakeld worden.

Het gaat om ‘What’s New’, een feed met daarin alle activiteiten van je vrienden zoals trophies, videos en meer, en de ‘Content Information Screen’, die de activiteiten van je vrienden laat zien voor de game die je op dat moment speelt. Alle andere functies van het PSN zijn wel gewoon actief.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen