Firmware-update 1.51 voor PS4 vanaf nu verkrijgbaar

Morgen is het dan eindelijk zover, want dan wordt de PlayStation 4 gelanceerd in Nederland, België en de rest van Europa. Mensen die morgen hun PlayStation 4 krijgen zullen vanzelfsprekend direct willen spelen. Om morgen aan de slag te kunnen gaan met je splinternieuwe PS4 dien je eerst firmware-update 1.51 te installeren.

Sony PlayStation 4 - PS4

Deze update is namelijk nodig om heel veel nieuwe features te activeren op je PS4. Er zullen morgen dus minimaal één miljoen PS4 gebruikers de update tegelijk downloaden, dit kan het netwerk van Sony natuurlijk niet aan. Het zal uren kunnen duren voordat je de firmware-update binnen hebt.

Om je alle ellende van morgen te besparen heeft Sony alvast de firmware 1.51 online gezet. Je kan dus vandaag al beginnen met het downloaden van de update. Volg de onderstaande stappen voor de standaardupdateprocedure.

Firmware-update 1.51 installeren op PS4:

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

  • PS4-systeem
  • Computer met internetverbinding
  • USB-opslagapparaat, zoals een USB-flashstation

* Er moet ongeveer 300 MB aan vrije ruimte zijn.

Stap 1: Maak op het USB-opslagapparaat mappen om het updatebestand in op te slaan.
Maak via een computer een map met de naam “PS4”. Maak binnen die map nog een map met de naam “UPDATE”.

ss_151_en

Stap 2: Download het updatebestand en sla het op in de map “UPDATE” die je in stap 1 hebt gemaakt.
Sla het bestand op met de bestandsnaam “PS4UPDATE.PUP”.

Systeemsoftware-update versie 1.51: NU DOWNLOADEN

Stap 3: Schakel je PS4-systeem helemaal uit. Controleer of de activiteitsindicator niet brandt. Als de activiteitsindicator oranje is, raak je de activeringstoets op het PS4-systeem minimaal zeven seconden aan (totdat het systeem een tweede keer piept).

Stap 4: Sluit het USB-opslagapparaat dat het updatebestand bevat aan op je PS4-systeem en raak vervolgens de activeringstoets minimaal zeven seconden aan. Het PS4-systeem wordt in de veilige modus gestart.

5) Selecteer [Systeemsoftware-update]. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Als het PS4-systeem het updatebestand niet herkent, controleer je of de mapnamen en bestandsnaam juist zijn. Voer de mapnamen en de bestandsnaam in single-byte-tekens in en gebruik hoofdletters.

via PlayStation

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen