Unieke Mac Pro geveild voor 720.000 euro

Ontwerper Jony Ive en Marc Newson hebben vorige week speciaal ontworpen Apple producten geveild, waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. De topper van de dag was deze unieke rode Mac Pro die voor 720.000 euro geveild is. De organisatie waar het geld naar gaat strijdt tegen aids, tuberculose en malaria.

De veiling van de Mac Pro heeft een apart record opgeleverd, die kan nu officieel de duurste pc allertijden genoemd worden. De voorgangers van de Mac Pro waren platina, goud en diamanten pc’s van het bedrijf Zeus Computer. De prijs van de computers kon oplopen tot ruim 550.000 euro.

Bij de veiling door Sotheby’s op zaterdag werden nog meer producten verkocht met een mooi prijskaartje. Zo brachten Apple Earpods maar liefst 340.000 euro, een Leica-camera 1,3 miljoen euro en een fles Dom Pérignon 70.000 op.

Volgende maand komt Apple met de nieuwe zwarte Mac Pro die voor het basismodel 3049 euro zal kosten. Het krachtige apparaat wordt geleverd met een quadcore-processor en 12 GB aan werkgeheugen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen