Nieuwe Android 4.4 KitKat zorgt voor problemen

0
2004

Vorige week rolde Google de nieuwste versie van Android uit voor de Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10. In eerste instantie werd het internationaal uitgerold, enkele dagen later meldde diverse Nexus 4 en Nexus 7 gebruikers in Nederland dat de update vanzelf binnenkomt.

Android 4.4 KitKat

Diverse mensen die naar Android 4.4 KitKat hebben geupdate, ondervinden nu problemen met Exchange-accounts. Bestaande profielen lijken te blijven werken, maar wie onder Android 4.4 KitKat een nieuw Exchange-account instelt, ondervindt problemen met het ophalen van e-mail.

Hoeveel mensen last hebben van dit probleem is niet duidelijk, maar volgens Android Police gaat het om een significant aantal. Een groot deel van de gebruikers zou al problemen hebben met het configureren van een account.

Het lijkt erop dat veelal bestaande, geconfigureerde Exchange-accounts onder Android 4.4 wel lijken te werken, maar dat nieuwe accounts problemen ondervinden. Mogelijk hebben de problemen te maken met de manier waarop Exchange certificaten en logingegevens opslaat, maar ook het inschakelen van encryptie op het toestel, zoals Exchange-servers van sommige bedrijven verplichten, lijkt bij te dragen aan het probleem.

Vorig artikelUnieke Mac Pro geveild voor 720.000 euro
Volgend artikelWanneer levert Wehkamp de PlayStation 4?