iFixit haalt Xbox One uit elkaar [Video]

De website iFixit staat er bekend om splinternieuwe apparaten uit elkaar te halen en hiervan video’s en afbeeldingen te publiceren. Deze keer heeft het team van iFixit de Xbox One van Microsoft uit elkaar gehaald en beoordeelde de repareerbaarheid. De Xbox One is goed uit de test gekomen. iFixit gaf de game console van Microsoft een acht voor repareerbaarheid.

Xbox One Teardown

De Blu-ray speler van de Xbox One zou makkelijk te demonteren zijn, doordat het middels een SATA-connector is aangesloten. Daarnaast krijgt de ingebouwde harde schijf ook een plus punt. De 500GB-variant van de Samsung Spinpoint M8 3.0Gb/s is gemakkelijk los te halen en te vervangen. Helaas ben je dan wel de garantie kwijt.

De chip met een AMD Octa-Core ‘Jaguar’ CPU en een AMD Radeon GPU wordt koel gehouden door een koeler met een 112mm-fan. Verder beschikt de Xbox One over een 8GB eMMC NAND-flashgeheugen en 8GB aan DDR3-werkgeheugen.

De onderdelen zijn gelukkig niet aan elkaar verlijmd, hierdoor kan iedereen een Xbox One onderdeel vervangen. Het ontbreken van lijm is hierdoor zeer positief ontvangen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen