Schoon je computer op met CCleaner

Het dagelijks gebruik van de computer kan ervoor zorgen dat er allerlei overtollige en ongebruikte bestandjes rondzwerven in de harde schijf van uw computer. Deze bestandjes zijn op zijn beurt allemaal data die de computer kunnen vertragen of het geheugen kunnen opvullen. Het gratis programma CCleaner is het antwoord op dit probleem, hiermee  verwijdert u veilig en snel overtollige data.

Ccleaner

Het programma CCleaner is gemaakt door Piriform en is bedoeld om computers die Windows en Mac gebruiken op te schonen. Dat bereikt het programma door allerlei tijdelijke bestanden van enkele ondersteunde programma’s te verwijderen, denk bijvoorbeeld aan cookies, browsergeschiedenis,  logbestanden, de prullenbak legen, enzovoorts. Met CCleaner kan ook het register worden opgeschoond, voor niet gevorderden onder ons zal dat niet echt nodig zijn.

ccleaner1

Op de site van Piriform kunt u CCleaner makkelijk downloaden en installeren, ook in het Nederlands. Nadat u het programma opent komt u terecht in de Cleaner interface. In deze Cleaner functie van het programma ziet u allerlei opties aangevinkt van verschillende programma’s, zolang u hier niks aan veranderd kan er niet veel mis gaan. Vervolgens drukt u op schoonmaken en CCleaner analyseert en verwijderd onnodige bestanden. Het programma geeft precies aan waar en hoeveel MB’s aan bestanden zijn verwijderd.

Helaas wordt OS X 10.9 Mavericks nog niet ondersteund door CCleaner, we gaan ervan uit dat er snel een update komt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen