Apple onthult nieuwe iPhone 5S

Apple heeft vandaag de tweede nieuwe iPhone aangekondigd. De iPhone 5S heeft hetzelfde uiterlijk en metalen behuizing als de iPhone 5. Zoals eerdere geruchten al voorspelde zitten er intern een aantal vernieuwingen in, zoals een 64-bits A7-processor, een dubbele ledflitser en een vingerafdrukscanner.

De nieuwe iPhone 5S zal in drie kleuren beschikbaar zijn: Zilver, Goud en space grijs. In de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Singapore en Verenigd Koninkrijk is de iPhone 5S vanaf 20 september verkrijgbaar. Nederland en België volgt net als altijd later.

Heel opmerkelijk aan de iPhone 5S is dat Apple een 64-bits A7-chip heeft gebruikt, andere fabrikanten zijn daar nog niet aan toe. De nieuwe A7-chip bevat meer dan 1 miljard transistors en een 100 mm2 die size. Apple heeft ook iOS 7 aangepast voor 64-bits, het heeft een native 64-bits kernel met bijbehorende libraries en drivers.

De CPU is tweemaal zo snel en graphics zijn ook tweemaal zo snel. Sterker nog: de GPU-prestaties zijn 40 keer sneller dan de eerste generatie iPhones en de CPU-prestaties zijn 56x sneller.

Met de komst van de iPhone 5C en de iPhone 5S heeft Apple ervoor gekozen om de huidige iPhone 5 van de markt te halen. De twee nieuwe iPhone modellen stellen Apple in staat om meer klanten te bedienen, aldus Cook.

In Europa gaat de iPhone 5S verkocht worden voor 699 euro (16GB), 799 euro (32GB) en 899 euro (64GB).

Apple heeft een vingerafdrukscanner met de naam Touch ID ingebouwd in de homeknop. De sensor is 170 micron dun en heeft een roestvrij stalen ring die je alleen maar hoeft te raken. Je kan met Touch iD iTunes-aankopen doen door je vinger op de scanner te leggen. Je vingerafdrukdata wordt versleuteld opgeslagen en niet geüpload naar Apple-servers en iCloud.

iPhone 5S Touch ID

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen