Apple onthult nieuwe iPhone 5C

Apple heeft vandaag de nieuwe iPhone 5C aangekondigd. Eerdere geruchten voorspelde al dat de iPhone 5C behuizing gemaakt zou zijn van polycarbonaat en beschikbaar zou zijn in meerdere kleuren. Dit alles bleek achteraf te kloppen. De iPhone 5C wordt in de volgende kleuren aangeboden: Wit, Groen, Roze, Geel en Blauw.

In de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Singapore en Verenigd Koninkrijk begint de pre-orders op 13 september en is het toestel zelf verkrijgbaar vanaf 20 september. Nederland en België volgt net als altijd later.

De iPhone 5C beschikt over een 4-inch scherm met een resolutie van 1136×640 pixels. De volledige voorkant van de iPhone 5C bestaat uit een touchpaneel, waardoor je de naden helemaal niet ziet zitten.

De iPhone 5C beschikt over hetzelfde A6-processor en de 8-megapixel iSight-camera van de iPhone 5. Verder ondersteund de iPhone 5C meerdere LTE-banden, volgens Apple is er momenteel geen enkel smartphone die zoveel LTE-banden ondersteund.

In Europa gaat de iPhone 5C verkocht worden voor 599 euro (16GB) en 699 euro (32GB).

Apple heeft ook officiële iPhone-cases voor de iPhone 5C ontwikkeld. De nieuwe iPhone 5C case bedekt de volledige achterkant, maar heeft onderop ronde gaatjes waardoor je de originele kleur van de iPhone 5C nog wel kunt zien. Deze hoesjes zijn gemaakt om de kleuren van de iPhone 5C te accentueren.

iPhone 5C case

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen