Minder dan 1% van alle verkochte PS4’s kampt met problemen

Sony’s splinternieuwe game console, de PlayStation 4, werd vorige week vrijdag gelanceerd in onder meer de Verenigde Staten en Canada. In Noord-Amerika was de lancering zeer succesvol, want Sony wist binnen een dag maar liefst één miljoen PS4 exemplaren te verkopen en 2,5 miljoen PS4-games.

De PlayStation 4 wordt volgende week vrijdag op 29 november in onder meer Nederland en België gelanceerd. Dit ziet er voor Sony ook rooskleurig uit. De Day-One-edite van de PS4 is al langere tijd helemaal uitverkocht. Het lijkt er nu ook op dat de tweede lading PlayStation 4-consoles in Nederland uitverkocht begint te raken.

Nadat de PS4 in Noord-Amerika werd gelanceerd, kwamen al snel meldingen over een defecte PS4 en problemen met de HDMI-poort. Een stagiair van Foxconn gaf onlangs zelfs aan dat enkele stagiairs van het bedrijf expres de PlayStation 4 hebben gesaboteerd, om aandacht te vragen voor de slechte werkomstandigheden.

Gisteren berichtte de Japanse fabrikant dat slecht één procent van alle verkochte PlayStation 4-consoles kampt met problemen. Als je op 29 november te maken hebt met een kapotte PlayStation 4, dan hoef je enkel de klantenservice van Sony te bellen. Sony heeft namelijk aangegeven dat iedereen die te maken heeft met een defecte PS4 direct een nieuwe zal krijgen. Dit is natuurlijk wel zo netjes van Sony.

Om zoveel mogelijk gemelde problemen op te lossen, vraagt Sony de gebruiker om een beschrijving van het probleem, het gebruikte type televisie en het verkooppunt van hun PlayStation 4 door te geven.

Sony heeft zelfs een speciale pagina online geplaatst, waarmee PS4-gebruikers mogelijk de problemen kunnen kunnen oplossen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen