HomeSmartphoneHuawei presenteert Mate 30 en Mate 30 Pro

Huawei presenteert Mate 30 en Mate 30 Pro

De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft vandaag tijdens zijn eigen evenement in München de Huawei Mate 30 en de Mate 30 Pro aangekondigd. De nieuwe toestellen draaien op Android, maar mogen vanwege de handelssancties van de VS geen Google-diensten gebruiken.

Android zonder Google-diensten

Beide Mate 30 smartphones draaien op een opensource-versie van Android, maar Google-apps als Gmail, YouTube, Chrome, Maps en meest belangrijke app Google Play Store ontbreekt. De eigen downloadwinkel App Gallery en dienstenpakket Huawei Mobile Services zouden Google-diensten moeten vervangen. Wel hoopt de Chinese fabrikant later een betere oplossing te vinden.

Huawei Mate 30 Pro

De Huawei Mate 30 Pro beschikt over een 6,53-inch OLED-scherm met een resolutie van 2400 bij 1176 pixels. Grote verschil van de Mate 30 Pro is dat het scherm meebuigt in de randen. De standaard Mate 30 heeft een 6,62-inch OLED-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels.

In de notch zit een selfiecamera, infraroodsensor voor gezichtsontgrendeling en gebarensensor voor interactie met de telefoon zonder het te aanraken. Zo kan je onder meer een screenshot maken door gebaren in de lucht te maken.

Op de achterkant beschikken de toestellen over vier camera’s; een standaardlens, een groothoeklens, een telefotolens en een 3D-dieptesensor. De camera kan 3x optisch zoomen en 5x hybride zoomen.

Onder de motorkap een Kirin 990-chip, met ondersteuning voor de nieuwe snelle 5G-netwerken. Volgens de Chinese fabrikant is dit de eerste chip die de processor en het 5G-modem samenbrengt op een enkele chip.

De Huawei Mate 30 kost 799 euro en voor de Huawei Mate 30 Pro moet men 1.099 euro aftikken. De toestellen zullen voorlopig niet in Nederland verschijnen, een exacte datum heeft Huawei vooralsnog niet bekendgemaakt.

Mobiele versie afsluiten