KPN krijgt boete van bijna een miljoen euro

Markttoezichthouder ACM heeft KPN maar liefst vier boetes opgelegd wegens het benadelen van concurrenten op de breedbandmarkt. De vier boetes samen bedragen bijna een miljoen euro. KPN heeft bezwaar gemaakt tegen de boetes.

KPN

Volgens de markttoezichthouder konden concurrenten die gebruik maken van het netwerk van KPN een aanbieding pas later invoeren dan KPN zelf. Bij een actie met de naam ‘Beat the cable’ in 2010 publiceerde KPN Wholesale, dat diensten aan zowel KPN zelf als concurrenten levert, op 15 maart 2010 details over een drietal diensten. KPN zelf verkocht abonnementen al vanaf 5 april, terwijl de concurrenten het pas vanaf 15 mei konden afnemen.

Daarmee zou KPN volgens ACM de concurrentie op twee punten hebben benadeeld. KPN moet namelijk zijn externe afnemers van zijn wholesale-diensten twee maanden van tevoren op de hoogte stellen om hun eigen abonnementen bij te kunnen stellen. Daarnaast mag KPN zelf in die periode van twee maanden geen aanbiedingen doen. In dit geval deed de provider dat wel.

ACM legde voor deze overtreding alleen al twee boetes van 657.000 euro. De andere boetes krijgt KPN vanwege het niet tijdig informeren van de concurrentie. Die boetes liggen echter lager. De boete is hoger gevallen dan normaal, dit komt doordat KPN eerder al is betrapt op dit soort overtredingen.

KPN gaat in beroep tegen de boete.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen