Sony verkoopt de PlayStation 4 met verlies

Eerder berichtte het bedrijf Techinsights dat Sony een kleine 100 dollar winst zou maken per verkochte PS4. Uit een analyse dat uitgevoerd is door IHS blijkt dat Sony geen winst maar verlies maakt op de verkoop van de Playstation 4. De hardware van de PS4 zou zelfs al bijna 399 dollar kosten.

Volgens IHS kosten alle PlayStation 4 componenten bij elkaar 372 dollar, het in elkaar laten zetten hiervan kost 9 dollar. Dit is natuurlijk exclusief software- en licenties op patenten. Alles bij elkaar opgeteld komt de prijs van de PS4 ver boven de verkoopprijs van 399 dollar.

Sony zou zijn best hebben gedaan om de kostprijs van de PS4 te drukken, door standaard verkrijgbare onderdelen te gebruiken. Aangepaste onderdelen kosten natuurlijk meer dan een standaard hardware.

De PlayStation 4 komt de laatste dagen vaker negatief in het nieuws. Er zouden relatief veel defecte PlayStation 4’s op de markt zijn. Sony zelf is van mening dat het om slechts 1 procent van alle PS4’s zou gaan.

Een stagiair van Foxconn gaf onlangs aan dat enkele stagiairs van het bedrijf expres de PlayStation 4 hebben gesaboteerd, om aandacht te vragen voor de slechte werkomstandigheden. Volgens de stagiair kunnen de gesaboteerde PS4′s alleen aangezet worden. Voor de rest zal het apparaat niet veel doen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen