Smart TV’s van LG sturen kijkgedrag door

Het viel de Britse blogger DoctorBeet op dat Smart TV’s van LG de gebruikersinformatie door stuurt naar de servers van LG. De Smart TV’s zouden de privacyinstellingen van gebruikers negeren. De advertenties die op het startscherm te zien zijn zouden aangepast zijn op interesses van de gebruiker, zo is op te maken uit een video die het Koreaanse merk aan adverteerders laat zien.

LG Smart TV

LG verzameld zo de kijkinformatie, welke zenders gebruikers bekijken en wanneer zij zappen. De verzamelde informatie zou dan zelfs onversleuteld naar LG verzonden worden.

De blogger ontdekte ook dat de tv’s de bestandsnamen van bestanden op aangesloten usb-sticks en harde schijven scannen en doorsturen. Dit kwam uit de nadere inspectie van het internetverkeer van de Smart TV. De bestandsinformatie wordt overigens verzonden naar een niet-bestaand internetadres. Deze worden dus niet door LG opgeslagen, maar het Koreaanse bedrijf hoeft echter alleen het internetadres te veranderen om de informatie op te kunnen slaan.

De gegevens worden standaard verzonden ongeacht of de gebruiker hier toestemming voor geeft of niet.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen