PlayStation 4 gesaboteerd door medewerkers Foxconn

Eerder kwam het nieuws naar buiten dat Chinese studenten die studeren aan de Xi’an Institute of Technology gedwongen zouden zijn om stage te lopen in een fabriek van Foxconn. In de fabriek moesten de studenten delen van de assemblage van de Playstation 4 voor hun rekening nemen.

Op het PlayStation-forum en bij webwinkels zoals Amazon blijft het aantal klachten over kapotte PlayStation 4 groeien. Er wordt gesproken over een defecte PS4 en HDMI-problemen.

Een stagiair van Foxconn heeft nu aangegeven dat enkele stagiairs van het bedrijf expres de PlayStation 4 hebben gesaboteerd, om aandacht te vragen voor de slechte werkomstandigheden. Volgens de stagiair kunnen de gesaboteerde PS4’s alleen aangezet worden. Voor de rest zal het apparaat niet veel doen.

In bepaalde gevallen toont de PS4 een blauwe knipperende led, terwijl de console dienst weigert. Deze melding wordt al de ‘blue pulsating light of death’ genoemd. Andere gamers maken melding van een rode led die knippert. Ook hier weigert de console dienst, mogelijk als gevolg van een fout in de hdmi-aansluiting.

Sony laat weten dat slechts een handvol gamers problemen hebben. Het aantal zou vallen onder de 0,4 procent defecte consoles waar het bedrijf rekening mee heeft gehouden bij de introductie van een nieuwe spelcomputer.

via VG247

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen