HomeSmartphoneNederlandse smartphone Fairphone 3 vanaf 3 september verkrijgbaar

Nederlandse smartphone Fairphone 3 vanaf 3 september verkrijgbaar

De Nederlandse smartphonefabrikant heeft vandaag in Berlijn de Fairphone 3 gepresenteerd. De nieuwe Fairphone heeft verbeterde specificaties, wordt milieubewust gefabriceerd en eenvoudig uit elkaar te halen.

Fairphone 3

Fairphone 3

De Fairphone 3 is net als zijn voorganger een modulaire telefoon. De onderdelen in de telefoon is opgedeeld in zes verwijderbare modules, zodat je deze kunt vervangen om het toestel te verbeteren. Volgens de fabrikant zijn de modules nog dunner en weerbaarder dan zijn voorganger.

Door onderdelen vervangbaar te maken wil Fairphone voorkomen dat je iedere twee een nieuwe toestel koopt. Dat alleen al zorgt er volgens het bedrijf voor dat je telefoongebruik een minder grote impact op het milieu heeft. Dankzij deze strategie hoeft Fairphone ook niet ieder jaar een compleet nieuwe toestel aan te kondigen.

De Fairphone 3 heeft een 5,7-inch Full HD-scherm en onder de motorkap een Snapdragon 632-processor met 4GB werkgeheugen, 64gb aan opslagruimte en ondersteuning voor dualsim.

Op de achterkant een 12-megapixel camera met flitser en aan de voorkant een 8-megapixel selfiecamera en draait op Android Pie. De smartphone is vanaf 3 september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 450 euro.

Dit vind je misschien ook leuk
Mobiele versie afsluiten