iPhone 5S krijgt vingerafdrukscanner, iPhone 5C niet

De vingerafdrukscanner van de nieuwe iPhones is één van de meest besproken onderwerpen van nu. Tot nu toe was er echter niet veel duidelijk over welke iPhone model deze nieuwe techniek zou krijgen. De betrouwbare Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal weet het wel zeker.

Volgens de bronnen van de WSJ krijgt alleen de iPhone 5S een vingerafdrukscanner, de goedkopere iPhone 5C niet! Dit nieuwe techniek is verwerkt in de Homebutton van de iPhone en gaat “Touch ID sensor” heten.

iPhone 5S Touch ID Sensor

WSJ verwacht ook dat Apple’s biometrische beveiliging interesse bij andere smartphonemakers zal wekken. Apple kan zich onderscheiden van andere omdat ze betere technologie in huis hebben, dankzij AuthenTec. De biometrisch beveiligingsbedrijf AuthenTec werd in het jaar 2012 door Apple overgenomen voor 356 miljoen dollar.

Vanavond om 19:00 uur begint het Apple evenement. Tijdens het evenement zal Apple vast en zeker meer over de vingerafdrukscanner bekend maken. En natuurlijk niet te vergeten de iPhone 5S of iPhone 5C of gewoon beide. We houden je natuurlijk op de hoogte.

via iPhoneclub

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen