Beveiliging Galaxy S4 en iPhone gekraakt

Beveiligingsonderzoekers wisten op het Pwn2Own conferentie de beveiliging van de Samsung Galaxy S4 en de Apple iPhone te kraken. Een Chinees team wist een lek in zowel iOS 7.0.3 als iOS 6.1.4 te misbruiken en een Japans team wist de beveiliging van een Galaxy S4 te omzeilen, meldt The Register.

Galaxy S4 - iPhone 5

Dat gebeurde als onderdeel van de bekende wedstrijd Pwn2Own, waar tienduizenden dollar aan prijzengeld wordt uitgeloofd aan mensen die lekken in software van prominente bedrijven kunnen vinden.

Een Japans team had een speciaal website gebouwd voor de wedstrijd, door met een Galaxy S4 de website te bezoeken werd het toestel kwetsbaar. Het team verdiende een bedrag van maar liefst 40.000 dollar.

Een Chinees team misbruikte een lek in iOS 7.0.3, waardoor het mogelijk was om inloggegevens van Facebook te stelen. Ook wisten ze een foto te ontvreemden van een iPhone met iOS 6.1.4. Als beloning kreeg de Chinees 27.500 dollar.  Ook bij deze hack moest worden geklikt op een malafide link. De beveiliging van de iPhone als geheel werd niet gekraakt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen