HomeSmartphoneSamsung presenteert drie Galaxy S10 smartphones

Samsung presenteert drie Galaxy S10 smartphones

Samsung heeft tijdens zijn Unpacked-event in New York maar liefst drie nieuwe Galaxy S10 smartphones gepresenteerd en zijn vanaf 8 maart verkrijgbaar. Naast de S10 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf ook de Galaxy Fold, een smartphone met opvouwbaar scherm onthuld.

Samsung Galaxy S10+

Galaxy S10

Zoals eerdere geruchten het al voorspelde hebben alles nieuwe Samsung smartphones een gat in het beeldscherm voor de frontcamera. Qua design lijkt de Samsung Galaxy S10 veel op zijn voorganger van vorig jaar. Wel is het scherm iets groter geworden en zijn de randen boven en onder het scherm iets dunner gemaakt. Het scherm loopt door in de randen van het toestel.

De standaard S10-versie heeft een 6,1-inch OLED-scherm met een beeldverhouding van 19 bij 9. Op de achterkant beschikt het toestel over drie cameralenzen. Met de standaardcamera zijn foto’s van 12-megapixels te maken. Daarnaast heeft de Galaxy S10 een telelens met twee keer optische zoom en een groothoeklens, waarmee het beeld in 123 graden is te vangen.

De vingerafdrukscanner is onder het beeldscherm geplaatst. De Zuid-Koreaanse techgigant gebruikt ultrasone scanner die met geluidsgolven werkt. De scanner zou volgens Samsung daardoor beter werken in vochtige, warme en koude weersomstandigheden.

De Galaxy S10 is verkrijgbaar vanaf 899 euro in de kleuren zwart, wit en groen.

Galaxy S10+

De Galaxy S10+ beschikt over een 6,4-inch OLED-scherm. De Samsung Galaxy S10+ heeft als enige toestel een dubbele cameralens aan de voorkant. Daarmee kunnen bijvoorbeeld portretfoto’s met een beter scherptediepte-effect worden gemaakt.

Verdere details zijn identiek aan de standaard S10-versie. De Galaxy S10+ is in dezelfde kleuren verkrijgbaar maar is 100 euro duurder. De 128GB versie kost 999 euro.

Galaxy S10e

Tot slot heeft Samsung de Galaxy S10e aangekondigd. Deze versie beschikt niet over een gebogen scherm, maar een plat 5,8-inch OLED-scherm. Hierdoor heeft het toestel zichtbare schermranden. Op de voorkant heeft de Galaxy S10e net als de S10 een uitsnede in beeld voor de enkele cameralens.

De Galaxy S10e is verkrijgbaar vanaf 749 euro in de kleuren zwart, wit, groen en geel.

https://www.youtube.com/watch?v=dI2462HeBw4
https://www.youtube.com/watch?v=ZhCE7WE4Czo
https://www.youtube.com/watch?v=GWWCKLbBh4g
Mobiele versie afsluiten