woensdag 6 december 2023
HomeTV & EntertainmentSony Master Series: ZG9 8K Led-tv & AG9 4K OLED-tv

Sony Master Series: ZG9 8K Led-tv & AG9 4K OLED-tv

Sony heeft tijdens techbeurs CES in Las Vegas zijn eerste 8K HDR-tv’s voor consumenten gepresenteerd. Het gaat om modellen van 85- en 98-inch. De ZG9-serie biedt LED TV’s met 8K-resolutie en HDR, wat wat zorgt voor meer contrasten en heldere kleuren.

Sony ZG9

Sony ZG9

Sony maakt gebruik van de Processor X1 Ultimate-beeldprocessor. Daarmee worden beelden in een lagere resolutie geschaald naar scherpe 8K-beelden. Een algoritme vult de ontbrekende pixels bij het uitvergroten in.

De Sony ZG9 beschikt over een LED-scherm, bestaande uit meerdere modules die los van elkaar worden aangestuurd. Volgens Sony zorgt dit voor een hoog contrast met een hoge helderheid en diepe zwarttinten.

Sony AG9

Naast de 8K-tv’s heeft Sony ook nieuwe 4K-modellen gepresenteerd. Het gaat om de AG9-serie met schermen van 55, 65 en 77-inch.

Beide series bieden ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, Dolby Vision en HLG. Ondersteuning voor HDR10+ is niet aanwezig. Sony heeft vooralsnog niet bekendgemaakt wanneer de modellen verschijnen en tegen welke prijs.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws