vrijdag, juli 19, 2024
HomeTV & EntertainmentSony Master Series: ZG9 8K Led-tv & AG9 4K OLED-tv

Sony Master Series: ZG9 8K Led-tv & AG9 4K OLED-tv

Sony heeft tijdens techbeurs CES in Las Vegas zijn eerste 8K HDR-tv’s voor consumenten gepresenteerd. Het gaat om modellen van 85- en 98-inch. De ZG9-serie biedt LED TV’s met 8K-resolutie en HDR, wat wat zorgt voor meer contrasten en heldere kleuren.

Sony ZG9

Sony ZG9

Sony maakt gebruik van de Processor X1 Ultimate-beeldprocessor. Daarmee worden beelden in een lagere resolutie geschaald naar scherpe 8K-beelden. Een algoritme vult de ontbrekende pixels bij het uitvergroten in.

De Sony ZG9 beschikt over een LED-scherm, bestaande uit meerdere modules die los van elkaar worden aangestuurd. Volgens Sony zorgt dit voor een hoog contrast met een hoge helderheid en diepe zwarttinten.

Sony AG9

Naast de 8K-tv’s heeft Sony ook nieuwe 4K-modellen gepresenteerd. Het gaat om de AG9-serie met schermen van 55, 65 en 77-inch.

Beide series bieden ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, Dolby Vision en HLG. Ondersteuning voor HDR10+ is niet aanwezig. Sony heeft vooralsnog niet bekendgemaakt wanneer de modellen verschijnen en tegen welke prijs.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments