iPad mini 2 beperkt op voorraad

Sinds gisteren is de nieuwe iPad mini 2 met Retina scherm te koop in Nederland en België. Hoewel het al verkrijgbaar is, is de voorraad van de iPad mini 2 wel erg beperkt. In november en december zijn er slechts twee miljoen iPad mini 2 exemplaren wereldwijd beschikbaar. Apple kan pas volgend jaar de iPad mini 2 voorraad aanvullen. Dat stellen zowel IHS iSuppli en KGI Securities tegenover Cnet.

iPad mini 2

Er circuleren al lange tijden geruchten over productieproblemen bij fabrikanten. Volgens de Chinese geruchtensite DigiTimes is de iPad mini 2 tekort te danken aan Sharp. Sharp is namelijk één van de schermleveranciers van de iPad mini 2. Volgens anonieme bronnen van de site zou Sharp niet voldoende schermen kunnen produceren.

De iPad mini 2 voorraad bij de Apple Store in Amsterdam is inmiddels al op. Je kan de iPad mini 2 wel bestellen via de online Apple Store, maar is de levertijd hiervan opgelopen naar vijf tot tien werkdagen.

Volgens IHS en KGI heeft Apple in het vierde kwartaal van dit jaar twee miljoen iPad mini 2 exemplaren verscheept. In het eerste weekend verkocht Apple al drie miljoen exemplaren. Hoeveel hiervan een iPad Air of iPad mini 2 zijn, is niet bekend.

Apple zou pas in het eerste kwartaal van 2014 de iPad mini 2 voorraad kunnen aanvullen. Apple zou dan maar liefst 4,5 miljoen iPad mini 2 exemplaren verschepen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen