Hackers stelen 1,3 miljoen dollar aan bitcoins

Twee hackers hebben in Australië 4100 bitcoins gestolen met een waarde van ruim 1,3 miljoen dollar op het moment van schrijven. De bitcoins zijn gestolen bij een bitcoinbank, dat berichten Australische media. De kans is helaas erg klein dat de bitcoins ooit wordt teruggevonden.

IMG_1388

Mensen met bitcoins konden hun digitale geld opslaan in een online portemonnee bij Inputs.io. De dienst werd aangeboden door een 18-jarige jongen. Hij schreef op zijn site dat hij dankzij twee-staps-authenticatie en een e-mailcontrole gebaseerd op locatie een veilige dienst kon aanbieden. Hij beloofde dat het hacken van bitcoins niet mogelijk was, zelfs als er werd ingebroken op de servers.

Het is de hackers gelukt om via een lek toch de bitcoins te stelen. De 18-jarige jongen achter de dienst belooft wel al zijn eigen bitcoins (zo’n 1000 stuks) aan klanten uit te keren.

Bitcoins zijn vrijwel anoniem en niet gekoppeld aan een centrale bank of overheid. Hierdoor is de kans zeer klein dat iedereen zijn geld terugkrijgt omdat het vrijwel onmogelijk is de gestolen bitcoins terug te vinden.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen