PlayStation 4 en Xbox One zullen relatief snel in prijs dalen

Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard is van mening dat de prijs van de Xbox One en de PlayStation 4 relatief snel in prijs zullen dalen. Dat stelde de CEO tijdens een Earnings Call met zijn aandeelhouders. Microsoft en Sony kunnen het productieproces van hun next-gen consoles nog efficiënter maken, daar zijn ze zelfs op voorbereid.

Xbox One - PS4

De CEO verwacht dat Sony en Microsoft heel wat exemplaren van de PS4 en Xbox One zullen verkopen. De reden hiervan is dat beide bedrijven goed voorbereid zijn en hun productiecapaciteiten aanzienlijk hebben verbeterd in vergelijking met de PS3 en Xbox 360.

Er zijn nog heel wat efficiëntieverbeteringen te bekomen in de productie van de PlayStation 4 en de Xbox One. Zowel Sony als Microsoft zijn daar ook op voorbereid en zullen daar niet zo lang mee wachten. Efficiëntere productie betekent lagere verkoopprijzen en zo meer verkochte exemplaren van de next-gen consoles.

Daarnaast verwacht Activision Blizzard dat beide consoles een levenscyclus van 7 á 8 jaar hebben. Een levenscyclus die volgens hun erg succesvol zal zijn voor beide bedrijven. En natuurlijk ook voor ontwikkelaars op het vlak van games.

via GameQuarter

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen