Media Markt laat klanten ten onrechte thuiskopieheffing betalen

In Nederland moet thuiskopieheffing worden betaald voor producten zoals laptops, tablets en smartphones. De thuiskopieheffing compenseert auteurs en artiesten voor het kopiëren van muziek en films voor privégebruik. Dit is een compensatie voor het feit dat het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal in Nederland is toegestaan.

Media Markt

Webwereld schrijft dat Media Markt al een hele lange tijd klanten ten onrechte thuiskopieheffing laat betalen over losse interne harde schijven en SSD’s. Media Markt weet van de fout en is ook door Stichting de Thuiskopie op de hoogte gesteld van de onterechte heffing, maar heeft nog niets veranderd. SSD’s en interne harde schijven worden uitgesloten van deze regeling. Toch laat Media Markt klanten 1,21 euro per product betalen.

Hester Wijminga van de stichting tegenover Webwereld aangegeven dat de heffing terug betaald zal worden aan Media Markt. Zij moeten dit natuurlijk vervolgens aan de klanten terug betalen.

Media Markt stelt tegenover Webwereld dat de richtlijnen erg onduidelijk en verwarrend zijn. Klanten kunnen gewoon naar de winkel terug gaan en melden dat ze onterecht een thuiskopieheffing hebben betaald.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen