Home Gaming Call of Duty: Ghosts verscheept 1 miljard dollar

Call of Duty: Ghosts verscheept 1 miljard dollar

0

Activision meldt vandaag dat er meer dan een miljard dollar aan Call of Duty: Ghosts games naar de winkels heeft verscheept voor de release van gisteren. Hoeveel ervan verkocht zijn is helaas nog niet bekend. Wel waren er wereldwijd maar liefst 15.000 winkels open om de game meteen na middernacht te verkopen.

Call of Duty: Ghosts staat inmiddels al op nummer 1 op Xbox Live. Volgens Microsoft is een gemiddelde speelsessies van CoD: Ghosts langer dan die van Call of Duty: Black Ops 2 of Call of Duty: Modern Warfare 3 in dezelfde tijdsperiode.

Als alle verscheepte Call of Duty: Ghosts exemplaren verkocht zijn, verbreekt Activision de verkooprecords van Grand Theft Auto V. Rockstar haalde namelijk maar liefst 800 miljoen dollar op in de eerste 24 uur.

Call of Duty is veruit de grootste consolefranchise van deze generatie“, aldus CEO Bobby Kotick in een voorbereide verklaring. “Meer mensen hebben Call of Duty dit jaar gespeeld dan ooit tevoren, met meer dan 4.000.000.000 uren aan gameplayIn de laatste twaalf maanden heeft Call of Duty: Black Ops 2, inclusief digitale content meer inkomsten gegenereerd dan welk spel dan ook in een jaar. Al is het nog te vroeg voor cijfers voor Call of Duty: Ghosts, het komt uit in een tijd waarin de franchise populairder is dan ooit.

Call of Duty: Ghosts is sinds 5 november verkrijgbaar voor PC, PlayStation 3, Wii U en Xbox 360. Later deze maand verschijnt er ook een Xbox One- en PlayStation 4-versie van de game.

via Fok

Mobiele versie afsluiten