iPad mini, iPad Air… iPad Pro?

Apple bracht vorig jaar al een iPad mini uit. Dit jaar koos Apple ervoor om de vijfde generatie iPad de iPad Air te noemen. Met een schuin oog kijkend naar de MacBook-divisie lijken de overeenkomsten in naamgeving niet toevallig. Zou Apple volgend jaar een iPad Pro uitbrengen? In China denken ze namelijk van wel.

iPad Air - iPad mini 2

De Chinese website PadNews zou van anonieme bronnen hebben vernomen dat er momenteel bij Foxconn tests worden gedaan met de productie van een groter iPad formaat. Dit model zou een 11,4 of 12,9 inch-scherm krijgen en zou volgens PadNews volgend jaar lente op de markt komen.

Het is niet de eerste keer dat we geruchten horen over een grote iPad. Begin oktober voorspelde het Koreaanse ETnews al een groter iPhone en iPad. Ook ETnews noemde een 12,9 inch-schermgrootte en een uitrol in de lente van 2014.

Apple heeft met de iPad Air laten zien dat tablets nog lang niet aan de limiet van hun kunnen zitten. De 64-bits Dual-Core processor is qua snelheid vergelijkbaar met een MacBook Pro uit 2008 of een MacBook Air uit 2010.

Er circuleren ook geruchten dat Apple aan een eigen Quad-Core processor werkt. Zo’n krachtige processor zou wel goed van pas komen voor een grote iPad.

via OneMoreThing

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen