OS X 10.9 Mavericks USB installatie schijf maken [Guide]

0
5248

Het creëren van een USB installatie schijf is één van de eenvoudigste manieren om een schone installatie van de nieuwe OS X 10.9 Mavericks te installeren. In deze artikel gaan we jou leren hoe je in eenvoudige stappen een OS X Mavericks USB installatie schijf kan maken.

Om een OS X Mavericks USB installatie schijf te kunnen maken dien je over een USB stick te beschikken met 8GB capaciteit of groter. We gaan ervan uit dat je het hebt, dus laten we beginnen met de handleiding!

Stap 1: Ik stel voor om de USB stick te benoemen naar iets herkenbaar, zoals: Mavericks Boot Drive, Mavericks USB key, Mavericks USB boot Disk etc.

Stap 2: Download OS X 10.9 Mavericks via de Mac App Store.

OS X Mavericks

Zodra je OS X Mavericks hebt gedownload, zul je merken dat de Installer automatisch word opgestart. Stop de installer, dit kun je doen door met de secundaire muisklik het programma in het dock te sluiten. Het rode kruisje zal in de meeste gevallen niet zichtbaar zijn.

Bootable OS X Mavericks USB stick maken

Plaats nu de USB stick in je Mac. Om een Bootable USB stick te creëren, heb je het programma Terminal nodig. Dit programma vind je in Programma’s ▸ Hulpprogramma’s ▸ Terminal. Open Terminal en gebruik de onderstaande command.

Let wel op dat je op de plaats van ‘naam van je usb stick’, exact dezelfde naam zet als de naam van je USB stick. Je kunt de onderstaande command eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld Teksteditor voordat je hem in Terminal plakt.

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/naam van je usb stick --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --nointeraction

Druk nu op Enter. Terminal zal vervolgens om het wachtwoord vragen van de administrator van de Mac waarop je deze regel toepast.

Het maken van een bootable USB stick met OS X Mavericks, zal even tijd in beslag nemen. In terminal zal je de voortgang kunnen zien. Het word afgeraden om Terminal tijdens dit proces te sluiten, Terminal dient tijdens het gehele proces opent te blijven. De voortgang zal als volgt gaan:

Erasing Disk: 0%... 10%... 20%... 30%...100%...
Copying installer files to disk...
Copy complete.
Making disk bootable...
Copying boot files...
Copy complete.
Done.

Je hebt nu succesvol een OS X 10.9 Mavericks USB installatie schijf gemaakt. Mocht er in de toekomst wat fout gaan met je Mac en dien je hem opnieuw te installeren met een bootable USB stick dan doe je dat als volgt:

  • Plaats de bootable USB stick met OS X Mavericks in je Mac en start je Mac op.
  • Houd de Option toets ingedrukt wanneer je scherm word ingeschakeld.
  • Kies vervolgens voor de bootable USB stick (als je een USB stick gebruikt, zal deze een oranje icoon hebben).
Vorig artikelSony brengt vier nieuwe PlayStation 4 video’s uit
Volgend artikeliPad mini, iPad Air… iPad Pro?