vrijdag 29 maart 2024
HomeSmartphoneMaak kennis met de Samsung Galaxy S8

Maak kennis met de Samsung Galaxy S8

De Galaxy S8 is het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Hij ziet er dankzij een groot scherm futuristisch uit én hij heeft goede camera’s. Wil je de Samsung Galaxy S8 als eerste in huis hebben? Bestel hem voor 19 april bij KPN. Je ontvangt ‘m dan acht dagen voordat de normale verkoop begint.

Galaxy S8

Galaxy S8

Samsung presenteerde deze nieuwe toptelefoon op zijn Unpacked-evenement in New York en Londen. Naast de S8 onthulde de fabrikant óók de Galaxy S8+. Deze grotere telefoon heeft aan de achterkant een camera met niet één, maar twee lenzen. Ook de batterij is iets groter. Verder zijn de S8 en S8+ vrijwel hetzelfde.

Strak uiterlijk

De Galaxy S8 is even groot als de Galaxy S7, maar heeft een groter scherm. Dit kan omdat de randen rondom het scherm opvallend dun zijn. Aan de zijkanten is de smartphone dankzij het gebogen scherm zelfs deels randloos. Hier loopt het scherm écht schuin af. Het display is 5,8 inch groot en heeft een hoge schermresolutie van 2990×1440 pixels. Door deze resolutie toont het scherm video’s en apps superscherp.

Eerder schreven we al dat de telefoon nu ook waterdicht is. Hiervoor heeft de telefoon een IP68-certificaat. Handig voor als je telefoon per ongeluk nat wordt in de regen. De S8 kan namelijk 30 minuten onder water blijven. Het certificaat garandeert ook dat de telefoon stofdicht is. Dit betekent dat er geen vuiltjes bij de onderdelen in de Samsung komen.

Besturingssysteem en snelle prestaties

Het besturingssysteem van de Samsung S8 is Android 7 Nougat. Dit is de nieuwste versie van Android en Samsung levert wat handige extra’s mee. De handigste daarvan is misschien wel de nieuwe spraakassistent Bixby. Deze spraakassistent beantwoordt je vragen en stuurt andere apps op de Galaxy S8 aan. Met Bixby zet je bijvoorbeeld de thermostaat hoger en noteer je aantekeningen. Je hebt daarvoor alleen de Galaxy S8 en je stem nodig.

Volgens Samsung werkt de telefoon snel en zonder te haperen. Dit is te danken aan een processor die de fabrikant zelf ontwikkelde. Deze Exynos 8895 is sneller en zuiniger dan de processor van concurrenten. Hierdoor werkt de telefoon vloeiend en gaat de batterij langer mee. De S8 heeft bovendien 4 GB werkgeheugen waardoor je sneller tussen apps schakelt.

Twee goede camera’s

De camera aan de achterkant van de telefoon schiet foto’s in 12 megapixel. Dankzij een grote sensor vangt deze camera veel licht op. De telefoon mist volgens Samsung geen detail en maakt hierdoor detailrijke foto’s. Dankzij het hoge diafragma van f/1.7 schiet je óók in het donker goede foto’s. Aan de voorkant zit een goede 8-megapixelcamera voor selfies.

Handige extra’s

Wil je alle handige extra’s van de Samsung Galaxy S8 weten? Lees dan meer op de KPN pagina.

Wanneer is de Galaxy S8 te koop?

Je kunt de S8 en Galaxy S8+ nu voorbestellen bij KPN. Vanaf 29 april zijn ze in Nederland te koop. Bestel je de Galaxy S8 of Galaxy S8+ voor 19 april bij KPN? Dan krijg je ‘m acht dagen voor de officiële verkoopdatum.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws