Home Gadgets Xbox One: Kinect-camera informatie wordt vernietigd

Xbox One: Kinect-camera informatie wordt vernietigd

0

De nieuwe Kinect-camera van de Xbox One zorgde na de aankondiging voor ophef. De console zou altijd online moeten zijn, hierdoor kan de Kinect-camera de huiskamer of de ruimte waar die staat altijd in de gaten houden. Er was ook sprake dat de Xbox One niet zou werken zonder de Kinect, na veel kritiek werd deze beleid door Microsoft aangepast. Ook hoef de console niet meer eens in de 24 uur online te zijn.

In een blog beschrijft Microsoft de privacy van gamers tot in de detail. De persoonlijke informatie van gamers die door de Kinect-camera wordt opgehaald, wordt eerst door Microsoft geanalyseerd en vervolgens vernietigd.

“Microsoft heeft de optie om informatie te verzamelen om gameplay en de game-ervaring te verbeteren”, zo valt er te lezen. Deze beelden worden “na de analyse vernietigd”. Microsoft benadrukt dat persoonlijke informatie van spelers niet naar andere partijen wordt doorgestuurd “zonder toestemming van de speler”.

“Spelers hebben controle over wat er gebeurt met foto’s die tijdens gameplay worden gemaakt en of opgenomen stemcommando’s worden opgenomen voor analyse”, zo vervolgt de beschrijving. “Kinect kan op elk moment worden uitgeschakeld.”

via Nu

Mobiele versie afsluiten