Sony zal minder arrogant zijn bij de lancering Playstation 4

Jim Ryan, CEO van Sony Computer Entertainment Europe, heeft in een interview met NuTech gezegd dat Sony veel minder arrogant zal zijn bij de lancering van de PlayStation 4. Bij de PS3 release hadden we te veel zelfvertrouwen, omdat we te ver schoten vanwege het succes van de Playstation 2. Die houding komt wat Ryan betreft niet bij de Playstation 4 terug.

“Ik zou het geen arrogantie noemen, maar we hadden wel iets te veel zelfvertrouwen. We hebben veel lessen geleerd van de PS3. Ik denk dat we een meer ingetogen organisatie zijn geworden en dat is een positieve ontwikkeling geweest.”

Van de PlayStation 4 zijn er inmiddels meer dan een miljoen pre-orders geplaatst, exacte cijfers wou Ryan niet kwijt. Voor dit fiscale jaar dat eind maart 2014 eindigt, verwacht Sony 5 miljoen exemplaren verscheept te hebben.

“Mocht het gebeuren dat de verkopen afnemen, dan ondernemen we gepaste actie. Maar we hebben erg veel vertrouwen in de waardepropositie die we aanbieden en in de games die eraan komen dit jaar en volgend jaar, dus dat komt wel goed”, aldus Ryan.

De Xbox One van Microsoft zal in de loop van volgend jaar lanceren in de Benelux. Volgens Ryan zal Sony er alles aan doen om de voorsprong zo groot mogelijk op te bouwen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen