iPad blijft koploper op tabletmarkt

Apple verkocht vorig kwartaal weliswaar minder iPads dan hetzelfde periode vorige jaar, desondanks blijft Apple de grootste leverancier van tablets. In het derde kwartaal van 2013 verkocht Apple 14,24 miljoen iPads. Apple heeft daarmee een marktaandeel van 29,7 procent.

In hetzelfde kwartaal van vorige jaar verkocht Apple toen 14,62 miljoen iPads. Toen had Apple een marktaandeel van 33,5 procent. Ondanks tegenvallende iPad verkopen blijft het bedrijf koploper op de tabletmarkt, meldt marktonderzoeker IHS.

De nummer twee op de lijst Samsung heeft met 10,7 miljoen verkochte Galaxy tablets een marktaandeel van 22,2 procent. Samsung heeft het afgelopen jaar zijn marktaandeel zien stijgen met 8,1 procent. Bij Apple nam het juist af met 12,7 procent gedurende dezelfde periode.

Volgens IHS is de afname te danken aan de prijs van de iPad. De iPads gaan voor ongeveer 450 euro over te toonbank. Terwijl veel Android tablets voor minder dan de helft van dat bedrag worden verkocht. De goedkopere Android tablets zouden dan ook veel sneller kapot gaan en of terug worden verzonden.

Ondanks de afname verwacht het onderzoeksbureau de komende jaren weinig problemen voor Apple.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen