De ideale website voor je smartphone

Is je website al klaar voor het mobiele tijdperk? Zo niet, dan wordt het tijd om hier werk van te maken. Dat internet steeds mobieler is gaan worden is je vast niet ontgaan. Google heeft zelfs een update uitgerold die niet mobiel vriendelijke websites straft.

Website

Website

Als je site nog steeds niet mobiel vriendelijke oftewel responsive is, dan is de kans groot dat je webshop steeds lager gaat scoren in de zoekresultaten. De update heeft Google wereldwijd doorgevoerd en geldt momenteel enkel voor zoekopdrachten die vanaf een smartphone of tablet worden gedaan.

Het is natuurlijk niet zo dat Google je direct straft voor een niet mobiel vriendelijke webwinkel. De zoekgigant geeft iedereen tijd om zijn of haar website responsive te maken. De verwachting is dat consumenten steeds vaker online hun aankopen zullen doen met een smartphone of tablet. Men wil graag ’s avonds op de bank chillen met een tablet en naar aanbiedingen kijken. Of onderweg naar zijn/haar werk op de smartphone.

Ook je klanten zullen het vast vervelend vinden als ze moeten schuiven om de inhoud van je website te kunnen lezen. Of dat de tekst te klein is om te lezen.

Als je handig bent kan je natuurlijk zelf aan de slag, maar je kan ook alle ellende en poespas overslaan en een website laten maken door een pro. Bijvoorbeeld een bedrijf als Liveinfive.nl kan een complete en vindbare website voor je maken met alles erop en eraan. Live in Five neemt niet alleen de technische realisatie op zich, maar zorgt ook voor stabiele hosting en maakt het mogelijk om vindbare en converterende content te laten schrijven.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen