Nooit meer wachten op je pakketje met de gratis Confy-app

Het is twee uur ’s middags op de woensdag en je bent thuis. Klinkt alsof je een heerlijk dagje vrij hebt, maar in werkelijkheid heb je toch maar die nieuwe game online besteld en wacht je nu op de bank op je pakketje. Wanneer deze komt is altijd een beetje de vraag, waardoor je aan huis gekluisterd zit. Als het aan de Utrechtse startup Confy ligt is dat verleden tijd.

Confy

Confy

Door een gratis app beschikbaar te maken in de Apple Store en Google Play Store zou het nodeloos thuiszitten en oneindige wachten niet langer aan de hand hoeven zijn bij de ontvangst van pakketjes. Niet alleen voor ontvangers, maar ook voor de bezorgers van pakketjes moet het hele proces een stuk gemakkelijker gaan worden. De grote vraag is dan natuurlijk hoe confy dit wenst aan te pakken.

Via een gratis app kunnen ontvangers van pakketjes direct aan de bezorger laten weten of zij in staat zijn om hun pakketje aan te nemen of niet. Wanneer zij niet in staat zijn hun pakketje te ontvangen wordt de bezorger automatisch naar een alternatief adres doorverwezen. Natuurlijk wordt het pakketje niet lukraak bij iemand bezorgd, maar heb je daar zelf als ontvanger controle over. Je kan bij jou in de buurt namelijk een netwerk van buren, winkeliers, vrienden en kennissen creëren in de confy app. Jou pakketje wordt – wanneer jij niet in staat bent om het aan te nemen – dan bij één van deze personen in jouw persoonlijke netwerk bezorgd.

Dit betekent in feite dat je de deur uit zou kunnen lopen, de bezorger hier automatisch bericht van krijgt via deze app, en later op de dag je pakketje bij één van de door jouw aangewezen adressen kan ophalen. Tegelijkertijd – zo stelt het confy team – is het grote voordeel voor de bezorger dat hij of zij op deze manier veel sneller een ronde kan afmaken, want er zijn geen deuren meer die gesloten blijven.

Het idee om samen problemen aan te pakken die te groot zijn voor één iemand om op te lossen is de kern van het idee achter confy. Met een appje die het geheel faciliteert kan de lastige last mile van pakketbezorging misschien een stuk eenvoudiger worden voor alle partijen. Vanuit het idee van de sharing economy zien we steeds meer initiatieven op dit gebied. Het zal interessant zijn om te zien hoe dergelijke startups zich verder gaan ontwikkelen in de toekomst.

  • Download Confy voor Android (Gratis)
  • Download Confy voor iOS (Gratis)

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen