Zorg dat je door apps niet door je internetbundel heen bent

Verschillende populaire apps als WhatsApp, Facebook of YouTube zorgen ervoor dat je snel door je internetbundel heen bent. Hoeveel MB verbruiken deze apps daadwerkelijk? In dit artikel heeft Simyo tips om minder tot geen MB’s te verbruiken van je internetbundel.

Internetbundel

internetbundel

Facebook

Social media apps als Facebook verbruiken veel MB’s door de video’s en foto’s. Of je deze bestanden nu wel of niet bekijkt, toch worden ze wel geladen. Door in te stellen dat video’s niet meer automatisch worden afgespeeld, bespaar je MB’s. Bij Instagram en Facebook is dit mogelijk bij instellingenmenu van de apps.

WhatsApp

Met WhatsApp kan je gratis berichten, foto’s, video’s en gesproken berichten sturen. Door het versturen van foto’s en video’s verbruik je veel MB’s. Door in de app bij de instellingenmenu in te stellen dat je de bestanden niet automatisch wil downloaden, bespaar je MB’s.

YouTube

Video’s streamen kost de meeste MB’s. Mocht je toch willen streamen, doe dat dan via wifi of niet via HD. Uitzetten van HD kan via instellingenmenu van YouTube. Deze hoge resolutie verbruikt namelijk meer MB’s dan lagere resoluties. Hieronder zie je hoeveel MB het streamen van een video van tien minuten in verschillende resoluties ongeveer kost.

dataverbruik

Spotify

Afhandelijk van de kwaliteit van het liedje, kost streamen al 5 MB. Hoe hoger de afspeelkwaliteit, hoe meer MB’s je verbruikt. Je kan in het instellingenmenu van Spotify bepalen welke kwaliteit je streamt. Voor 10 euro per maand heb je Spotify premium en kan je offline muziek luisteren.

dataverbruik-spotify

Google Maps

Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun smartphone als navigatiesysteem. Door het laden van de wegenkaart verbruik je MB’s. Download de kaart de wegenkaart van tevoren en verbruik geen MB’s.

Internetbrowser

Het laden van een fotowebsite kost relatief veel MB’s. Bij nieuwswebsites is dit niet het geval. Sommige browsers, zoals Chrome, hebben een databesparende modus die je via het instellingenmenu van de app activeert.

Denk bij het besparen van MB’s ook aan het gebruik van Wifi of internet via 3G. Toch MB’s bijkopen? Dat kan dat bij Simyo.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen