Internet of Things in een notendop

Vroeger, nu en de toekomst van Internet of Things

Misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook nog nooit. Internet of Things is going to take over the world! Wat is Internet of Things eigenlijk en wat kunnen we er van verwachten? De antwoorden vind je in dit artikel.

Internet of Things

Wat is Internet of Things?

Simpel gezegd betekent IoT dat apparaten met elkaar verbonden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld op je smartphone van een afstand de temperatuur in je huis veranderen. Zo kom je dus nooit in een koud huis aan. Dit is het een makkelijk voorbeeld van IoT maar er zijn nog talloze andere voorbeelden te noemen. Zo heeft gemeente Rotterdam een slimme container geïntroduceerd die aangeeft wanneer hij geleegd moet worden.

Internet of Things van nu

We doen tegenwoordig al super veel met internet. Door onze smartphones hebben we de mogelijkheid om alles super snel te checken. Zo kun je bijvoorbeeld op je app kijken hoeveel MB of belminuten je nog hebt wat voorheen alleen nog maar kon op een website op een laptop of computer. Je smartphone is een medium wat naast al het andere wordt gebruikt. Kijk je geen nieuws in de ochtend? Dan kun je het nieuws volgen op een van de vele nieuwsapps. Heb je een programma gemist? Kijk het terug via je app. De mogelijkheden met mobiel zijn eindeloos. Door de verbeterde en goede specificaties, denk aan de goede camera op de iPhone 7, wordt het ook steeds aantrekkelijker om smartphones te blijven kopen. Om deze reden zullen de mogelijkheden steeds meer en beter worden.

De toekomst van Internet of Things

Uit een artikel van The Globe And Mail komt naar voren hoe IoT 8 zaken veranderen in ons dagelijks leven. Zo veranderd je thuisleven, je werk, de stad, apparaten, de zorg, energie, landbouw, transport en productie allemaal door IoT. Ook zie je hier onder in het filmpje hoe een dag in het leven van ons eruit ziet wanneer IoT is geïntegreerd.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen