Zou Westworld een goede game zijn voor Telltale?

Telltale Games is uitgegroeid tot een grote naam in de game industrie. Het bedrijf kenmerkt zich vanwege de verhaal gecentreerde, episodische aanpak van games. Terwijl sommige fans daar nog niet om staan te springen, zijn dergelijke videospellen desalniettemin populair. Telltale Games heeft zich dan ook verdiept in een aantal grote franchises. Op dit moment kunnen we ons onderdompelen in hun nieuwste serie – een Batman saga – en sommige van de eerste recensies waren lovend. Desalniettemin kijken velen vooruit, en men vraagt zich af op welke serie of karakter Telltale zich de volgende keer baseert.

Westworld

Westworld

Ondertussen heeft dit najaar ons het nieuwste grote drama van HBO gebracht. Westworld wordt nu al geprezen als de opvolger van Game of Thrones (ook al komen er nog twee seizoenen van Thrones). Westworld is een hersenbrekend drama over een Amerikaans pretpark in de stijl van het wilde westen, waarin androïden de ontwikkeling van bewustzijn naderen. De serie heeft Tv-kijkers als een storm veroverd. Het gaat niet te ver om te zeggen dat het misschien wel de meeste dramatische en intrigerende Tv-serie op dit moment is. Bovendien is het interessant om te zien dat de serie regelmatig onderwerp van gesprek is wanneer het om videospellen draait.

Dat komt omdat sommigen Westworld zien als een show over high-tech video games. Daarnaast lijkt het alsof je een door virtual reality geobsedeerde wereld betreedt. Wanneer je de show kijkt en het commentaar erover leest, ontkom je er ook niet aan om je af te vragen hoe een Westworld spel er uit zou zien. Op dit moment lijkt het er niet op dat er een dergelijk spel in de maak is, maar Westworld zou voor Telltale een ideaal verhaal zijn om te exploiteren in een volgende serie.

In het kader hiervan kunnen we Game of Thrones zien als een interessant model. Ondanks de enorme populariteit van het middeleeuwse fantasy drama, duurde het eigenlijk best lang voordat Game of Thrones zich verankerde in de gamewereld. Er waren een paar geflopte console en PC titels, voordat een online speelmachine misschien wel de meest opmerkelijke Thrones game werd. Dat is niet zo vreemd als het lijkt. Je vindt een Game of Thrones spel genoemd als een van de gezaghebbende themaspellen, op sites die worden ondersteund door Casino Source. Maar op het internet vind je tal van films en tv-series die soortgelijke spellen hebben geïnspireerd. Slotspellen en jackpots hebben zich nuttig bewezen voor studio’s die hun merken met relatief gemak willen uitbreiden naar games.

Zoals we nu weten, inspireerde GoT zijn eigen Telltale serie, zowel voor consoles als mobiele apparaten. De vraag rijst of Westworld in staat is om dit voorbeeld te volgen.

Voor nu heeft het spiksplinternieuwe HBO drama nog geen enkel spel geïnspireerd – zelfs geen simpele titel voor het gewone publiek. Bovendien is het onmogelijk om theorieën of geruchten over een Westworld game te onderzoeken, omdat elke zoekopdracht over deze show en videospellen resulteert in artikelen die bespreken hoe de show zélf op een game lijkt. Wat we wel weten, is dat de serie hard op weg is om een van de meest populaire shows op televisie te worden, en dat recente berichtgeving aangeeft dat een tweede seizoen op komst is. Bovendien kunnen we uit een aantal opmerkingen, van sommige acteurs, opmaken dat er verschillende seizoenen op de planning staan. Dat betekent dat de show op z’n minst nog een paar jaar zou moeten duren.

Er is dus nog voldoende tijd voor een aantal videospellen die op Westworld gebaseerd zijn. Het zou niet verassend zijn om een paar kleinere games, zoals online games, of mobiele spelletjes, te zien verschijnen. Maar, als de tijd het toelaat, zou het perfect in het straatje van Telltale passen om deze reeks op dezelfde manier te omarmen als het Game of Thrones omarmt heeft.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen