iPhone SE krijgt geen opvolger

Apple introduceerde eerder dit jaar de iPhone SE. De kleinere iPhone kreeg vrijwel dezelfde specificaties als de iPhone 6S, maar dan een iets kleinere scherm. De iPhone SE was ook nog eens populairder dan verwacht.

iPhone SE

iPhone SE

Als we het doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities mogen geloven krijgt de iPhone SE geen opvolger. Dat stelt de analist in een bericht aan investeerders.

Volgens het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou de goedkopere iPhone de verkoop van luxere iPhones in de weg staan. Apple wil de consumenten stimuleren om een dure iPhone-model aan te schaffen.

Ming-Chi Kuo heeft ook zijn verwachtingen voor de eerste twee kwartalen van volgend bijgesteld. De beste man voorspeld dat Apple in het eerste kwartaal van 2017 tussen de 40 en 50 miljoen iPhones zal verschepen. In het tweede kwartaal van volgend jaar zou dat tussen de 35 en 40 miljoen moeten zijn.

Tot slot denkt de analist dat Apple volgend jaar in augustus in totaal drie iPhones zal lanceren. Naast de gebruikelijke 4,7-inch en 5,5-inch zou er een derde toestel van 5,5-inch of groter in de planning staan.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen