Lock8 ontwikkelt sleutelloos fietsslot

Lock8 is op de website Kickstarter een crowdfunding actie begonnen om geld te verzamelen voor een sleutelloos fietsslot. Het slimme fietsslot wordt door een smartphone aangestuurd. Ook beschikt het fietsslot over een GPS-tracking en een audioalarm.

De firma heeft in het fietsslot een temperatuursensor en een accelerometer ingebouwd. Deze sensoren zouden een fietsendief kunnen detecteren. Het slot bevat ook nog eens een zogeheten smart cable, zodra deze doorgeknipt wordt laat het Lock8-fietsslot een akoestisch alarm van 120dB klinken.

Via een GPS-module kan de locatie van de fiets worden bepaald, wel is er een dataverbinding nodig om hiervan gebruikt te maken. De ontwikkelaars denken dit in de VS voor circa 2 dollar per maand te kunnen aanbieden.

Om je fiets op slot te kunnen zetten dien je wel over een smartphone te beschikken. De communicatie met het slot verloopt via bluetooth. De Lock8-fietsslot heeft geen batterijen nodig, het slot haalt namelijk de benodigde voeding uit magnetische inductie.

De Lock8-fietsslot is compatibel met iOS 6 en hoger, binnenkort komt er ook een Android-app bij. Daarvoor is wel minimaal Android 4.3 nodig, omdat deze versie bluetooth 4.0 ondersteunt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen