Gratis software kost Apple 650 miljoen euro

0
1376

Vorige week tijdens het iPad evenement maakte Apple bekend dat OS X 10.9 Mavericks, iWork- en iLife-applicaties voor OS X en iOS-gebruikers gratis zullen zijn. Tot voor kort moest er een kleine bedrag worden betaald voor upgrades van OS X en zijn kantoorsoftware.

Apple Apps

 

Apples financieel directeur Peter Oppenheimer heeft in een toelichting van de kwartaalcijfers gemeld dat Apple hierdoor zo’n 650 miljoen euro misloopt. Die 650 miljoen zijn inkomsten die Apple alleen al in het komende kwartaal zal mislopen.

De iWork- en iLife-applicaties zullen wel enkel gratis zijn voor bezitters van nieuwe hardware, omdat het bedrijf ze ziet als noodzakelijk voor de gebruikservaring. Apple maakte ook bekend dat OS X Mavericks en toekomstige update van OS X gratis zullen zijn.

Ook gaf de financieel directeur toe dat er in de afgelopen maanden veel meer mensen een goedkopere iPhone hebben gekocht. Er was een significante toename in aankopen van onze goedkoopste modellen, omdat we ze betaalbaarder hebben gemaakt voor mensen die voor het eerst een smartphone kopen, aldus de Peter Oppenheimer.

Vorig artikelAdobe-hack trof meer dan tien keer zoveel klanten als gedacht
Volgend artikelLock8 ontwikkelt sleutelloos fietsslot