28-jarige hacker opgepakt voor hacken Amerikaans leger en NASA

Een 28-jarige Britse burger met de achternaam Love werd in Engeland gearresteerd na een Amerikaanse aanklacht. Love zou onder meer computers van het Amerikaanse leger en de NASA hebben gehackt. Dat meldt Reuters.

Volgens de aanklagers heeft Love duizenden computers gehackt, waaronder die van Pentagon’s Missile Defense Agency, het U.S. Army Corps of Engineers, NASA en de U.S. Environmental Protection Agency.

Love zou met zijn drie handlanger “projecten en de infrastructuur van de Amerikaanse overheid hebben willen verstoren”, aldus de aanklagers. “Dergelijk gedrag is een gevaar voor voor Amerika”, zegt de Amerikaanse advocaat Paul Fishman.

De hackers begonnen al in oktober 2012 met hun hack activiteiten en duurde tot oktober 2013. In 2012 werden er maar liefst 400.000 e-mailadressen buitgemaakt. Love en zijn mede-hackers maakt onder andere  personeelsdata buit, informatie over militaire budgetten, offertes en het vernietigen van militaire complexen. Om later weer toegang te krijgen op de computer installeerde Love malware op de computers.

In 2013 zei Love in een chatroom dat het om erg gevoelige informatie ging, zo blijkt uit de aanklacht. Hoe Amerika de hand heeft weten te leggen op chatsessies van Love is onduidelijk.

Love is inmiddels vrij op borgtocht, tot februari 2014. Wat de volgende stap zal zijn is nog onduidelijk.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen