Apple kondigt nieuwe MacBook Pro aan met Touch Bar en Touch ID

Apple heeft tijdens het Mac-evenement een nieuwe MacBook Pro met Touch Bar en Touch ID gepresenteerd. De nieuwste Pro heeft een touchscreen waar normaal de functietoetsen zitten.

MacBook Pro

MacBook Pro

De zogeheten Touch Bar heeft een Retina scherm en multi-touch en ziet er uit als een smal, lang touchscreen. Met de komst van de Touch Bar verdwijnen de oude functietoetsen.

Afhankelijk van welke applicatie er wordt gebruikt veranderen de pictogrammen. Zo toont het touchscreen in tekstverwerkers woordsuggesties bovenop het toetsenbord. Verder kan je door tabbladen en foto’s scrollen en video’s bewerken.

Ook heeft de nieuwe MacBook Pro een Touch-ID vingerafdrukscanner waarmee je de laptop kunt ontgrendelen. Deze zit aan de rechterzijde van de Touch Bar. In landen waar Apple Pay beschikbaar is, biedt de vingerlezer ook een manier om snel te betalen.

MacBook Pro

Apple gaat ook een goedkopere MacBook Pro op de markt brengen. Deze beschikt over fysieke functietoetsen. Dit model is bedoeld ter vervanging van de MacBook Air. Het goedkopere model is te koop vanaf 1699 euro en de versie met Touch Bar vanaf 1999 euro.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen