Brandweer Amsterdam: Blijf allemaal binnen

Door de storm van vandaag zijn er ontzettend veel bomen omgevallen, er zijn zelfs doden gevallen. Om 11.40 uur is op de zuidpunt van Texel een windstoot geweest van 148,2 km/u, meldt Weerplaza.nl. Daarmee is dit de zwaarste windstoot die ooit in Nederland in oktober is gemeten. Het vorige record stond op 147,6 km/u en werd in 2002 gemeten in Vlissingen.

Herengracht Storm

De Brandweer in Amsterdam adviseert mensen om binnen te blijven. Aanleiding is onder meer twee dodelijke incidenten in de stad. Op de Herengracht werd een vrouw en haar man getroffen door een omvallende boom. Ambulancemedewerkers probeerden haar nog te reanimeren maar ze overleefde het incident niet. Haar man kwam ook onder boom terecht maar hij overleefde het incident. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De Amsterdamse TV-zender AT5 meldt dat er op de Ceintuurbaan een boom is opgewaaid op een auto. Eerder in de ochtend meldde de brandweer dat één van de twee inzittenden zou zijn overleden, dit blijkt niet te kloppen. Volgens de politie is de inzittende van de auto aanspreekbaar en maakt deze het redelijk.

Zeeland en Noord-Brabant hebben het ergste inmiddels gehad. Daar begint de wind nu af te nemen. Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland beleven nu de piek van de wind. In het noordwesten en noorden kan de wind nog iets toenemen. Zeer zware storm, 11 Bft, nu in Kop van Noord-Holland, Texel, Vlieland en Terschelling. Windstoten soms tot boven de 140 km/uur. De wind neemt later vanmiddag weer af.

via NOS

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen