Daar is ‘ie dan: de iPhone 7 (Plus)

Apple heeft gisteravond twee nieuwe iPhones aangekondigd; de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus! De huidige iPhone 6S was al mooi, maar de nieuwe iPhone is nóg beter afgewerkt en ziet er prachtig uit.

iPhone 7

iPhone 7

Qua design heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino niet gek veel gedaan, maar onder de motorkap zijn beide smartphones volledig veranderd. Zo is de volgende generatie iPhone stof- en waterbestendig, verbeterde camera, speakers in stereo, snellere en betere processor, Earpods met lightning-aansluiting, Retina HD display mooier en de Home Button heeft een nieuwe sensor.

Design

Design van de iPhone 6S was al mooi, maar de iPhone 7 is nu nog beter afgewerkt en is in meerdere kleuren beschikbaar; gitzwart, zwart, zilver, goud en roségoud.

Home Button heeft nieuwe sensor

De Homeknopje heeft een nieuwe sensor gekregen. Dit brengt natuurlijk ook gelijk nieuwe features met zich mee. Je kunt er mee multitasken, Siri oproepen, betalen via Touch ID en tot slot heeft Apple het design ook een beetje aangepast.

Stof- en waterbestendig

De nieuwe iPhones zijn IP67-gecertificeerd. Dat houdt in dat het stof- en waterbestendig is. Je kunt je iPhone straks gewoon onder water houden en hij kan ook tegen flink wat stof.

Camera

Beide iPhones hebben een nieuwe camera, met als voordeel dat het nu optisch gestabiliseerd wordt. Ook is de camera voortaan 60 procent sneller en 40 procent meer energie efficiënt.

De iPhone 7 Plus heeft maar liefst wee camera’s, waarbij je ook nog eens optisch kan inzoomen.

Stereo speakers

We houden allemaal van muziek luisteren. Dan is een stereo speaker natuurlijk super handig. Beide iPhones hebben zowel aan de onderkant als bovenkant een stereo speaker.

A10 Fusion-processor

Als we Apple mogen geloven is de nieuwe A10 Fusion-processor net een raket. Hij is maar liefst twee keer snelle dan de iPhone 6 en daarnaast ook nog eens een stuk efficiënter met batterijgebruik.

Earpods met lightning-aansluiting

De nieuwe iPhones hebben geen koptelefoonaansluiting meer. Je kan voortaan je EarPods aansluiten via de lightning-connector. Wie nog een oude koptelefoon in huis heeft kan met de meegeleverde jack-naar-lightning-plug het nog steeds gebruiken.

iPhone 7 Release

Beide iPhones zijn vanaf vrijdag 9 september te pre-orderen in Nederland en vanaf 16 september officieel te koop.

iPhone 7 (Plus) prijs

  • iPhone 7 32GB:769 euro / 128GB: 879 euro / 256 GB: 989 euro
  • iPhone 7 Plus 32GB: 909 euro / 128GB: 1019 euro / 256 GB: 1129 euro

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen