Home Computer Is cloud computing de toekomst?

Is cloud computing de toekomst?

0

Digitalisering heeft de wereld op zijn op gezet. Door de enorme toename aan digitale informatie is de behoefte aan veel opslagruimte voor bedrijven flink gegroeid. Dankzij de cloud kunnen bedrijven flink besparen op de kosten van ICT. Maar wat is cloud computing precies?

Cloud Computing

Het concept van cloud computing is eenvoudig. Dankzij de cloud zijn we in staat om altijd en overal gebruik te maken van een applicatie. Enkele voorbeelden van de cloud zijn Gmail, Hotmail, Dropbox en iCloud. Je kan de betreffende applicatie benaderen met verschillende apparaten via de webbrowser of een app.

Cloud is inmiddels net zo betrouwbaar als opslag op je eigen server. Sterker nog, de uptime van servers in de cloud is veel hoger. Als je cloudserver uitvalt wordt er direct overgeschakeld naar een andere datacenter, waardoor je altijd toegang hebt tot je bestanden. Je kan natuurlijk ook ervoor kiezen om een eigen server te runnen, dan moet je natuurlijk alles zelf regelen. Dit kost uiteindelijk meer dan Cloud computing.

Cloud computing heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. En dat is natuurlijk niet voor niets. Diensten in de cloud werken zoals je gewend bent, maar de kosten zijn veel minder en je weet waar je aan toe bent. Je betaald enkel voor wat je echt gebruikt en vaak is dat ook kostenbesparend.

Wat eigenlijk nog belangrijker is dat je dankzij cloud computing altijd en overal kunt werken zonder zorgen. Uw benodigde bestanden en software is letterlijk altijd bereikbaar.

Mobiele versie afsluiten