Is Android Nougat de OS waar we op zaten te wachten?

Sinds enkele dagen is Android 7.0 Nougat beschikbaar voor het grote publiek. Android Nougat, de opvolger van Android Marshmallow, bevat niet bijzonder veel visuele veranderingen. Net zoals andere mobiele besturingssystemen heeft Google ervoor gekozen om de veranderingen vooral onder de motorkap te verrichten.

Android Nougat

Android Nougat

Zoals gezegd heeft Google niet veel visuele veranderingen doorgevoerd in Android Nougat. Eén van de belangrijkste nieuwe features is toch wel de mogelijkheid om split-screen te kunnen multitasken. Dit is een welkome verbetering voor de alsmaar groter wordende smartphones en tablets.

Verder heeft de zoekgigant het notificatiecentrum, de Doze-functie en de instellingen onder handen genomen om een betere gebruikerservaring te garanderen.

Hoewel Android 7.0 Nougat vanaf nu beschikbaar is betekent het echter niet dat je het onmiddellijk kan installeren op je Android toestel. De enige smartphones en tablets die Nougat momenteel kunnen installeren zijn de Nexus-tablets en smartphone van Google.

Overige smartphones en tablets moeten helaas nog wachten. De reden hiervoor is dat fabrikanten als Samsung, LG, HTC, Sony etc Android Nougat nog moeten optimaliseren voor hun toestellen. Alle fabrikanten bouwen een eigen skin, waardoor de eindgebruiker langer moet wachten op een update.

Als we Samsung mogen geloven kunnen we binnen drie maanden de Android 7.0 Nougat-update verwachten voor de Samsung Galaxy S7.

Welke smartphones en tablets de update naar Android Nougat kunnen verwachten is vooralsnog niet bekend. Naar verwachting komen fabrikanten binnenkort met een lijstje welke toestellen een update naar het nieuwe Android OS krijgen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen