Wat als de iPhone 7 eigenlijk een VR device blijkt?

In het niet aflatende nieuws rond Virtual Reality is er eigenlijk maar 1 “Tech Giant” die opvallend stil is, muisstil, en dat is Apple. Apple heeft al langere tijd te maken met toenemende concurrentie van met name Samsung, naast Samsung zijn er nog diverse Chinese Smartphone producenten die in toenemende mate telefoons produceren die je met enig gemak “Flagships” zou kunnen noemen. ( Huawei, ZTE, OnePlus, Xiaomi).

iPhone 7

iPhone 7

Tegelijkertijd lijkt het ook alsof, met name Samsung, Apple op een behoorlijke afstand zet op het gebied van Virtual Reality. Samsung timmert hard aan de weg, niet alleen met de mateloos populaire Samsung Gear VR maar ook met een zeer gebruiksvriendelijke en betaalbare 360° camera de Gear VR 360

Opvallend? Eigenlijk wel, inmiddels zijn er praktisch geen grote Tech bedrijven meer te vinden die niet bezig zijn met VR en daarnaast zijn er vele analisten die VR beschrijven als “The Next Computing Platform” en “The next Disruptor”

En ondertussen blijft het stil… of niet?

Apple staat er om bekend dat ze niet snel de eersten zijn met een product.
Apple pakt een een bestaand concept op, perfectioneert het, stopt het in een aantrekkelijk design en is succesvol met het product. Dit zagen we met de iPod, iPad en ook de Apple Watch is niet de eerste Smartwatch op de markt.

Ondertussen weten we dat Apple al langere tijd op behoorlijke schaal bezig is met Virtual Reality. Dit baseren we op nieuws rond vacatures, overnames die het bedrijf de afgelopen jaren al deed en diverse patenten op VR gebied (lees hier een volledige opsomming)

iPhone 7 is een Virtual Reality device?

Dat brengt ons bij de vraag, stel je eens voor dat de nieuwe iPhone 7 een Virtual Reality device is? En dat de iPhone 7 een Smartphone is die naadloos gaat samenwerken met een Apple VR Headset zoals de Samsung Smartphone dat met de Gear VR doet?

We zullen uitleggen hoe we bij deze vraag komen.. En dan mag jij bepalen of we misschien wel spijkers op laag water zoeken 😉

Geen geruchten omtrent schermtechnologie?

Als je Apple productrelease zegt, zeg je ook; geruchten. De geruchtenmolen rond Apple is een kleine industrie op zich en het is redelijk traditioneel dat, voordat er een nieuwe iPhone verschijnt, de meeste specificaties niet echt als verassing komen.

De geruchten gaan over het algemeen over de vormgeving maar ook de camera en het display komen eigenlijk altijd wel aan bod.

En die laatste is nu wat we dit keer missen, we halen, om dit in perspectief te plaaten het volgende aan:

In April 2015 kondigt Sharp aan dat het start met de productie van 5.5 inch 4K (3.840 x 2.160px) IGZO displays. Na dit bericht werd het stil omtrent deze technologie en het bedrijf kwam niet kort daarna in slecht weer terecht. Na een dramatisch afgesloten boekjaar begon Sharp te zoeken naar een koper.

In April 2016 heeft zich een koper gemeld, die koper is niemand minder dan FoxConn die Sharp overneemt voor 3,5 miljard dollar. (We nemen even aan dat iedereen weet dat Foxconn Apples primaire producent is voor iPhones)

Waarom is dat belangrijk?

Om te beginnen zou een 4K display een behoorlijke duw betekenen voor de resolutie van de iPhone, daarnaast beschikt de IGZO display (Indium Gallium Zink Oxide) over een aantal grote technologische voordelen ten opzichte van de traditionele displays. De voordelen liggen met name op het vlak van een veel hogere mobiliteit van electronen.

We zullen niet teveel in technische details vervallen maar de IGZO display levert een hogere helderheid, betere responsetijd en een langere accuduur op. Daarnaast is het display veel dunner dan de meer traditionele displays.

Feitelijk is dit dus de perfecte display voor VR toepassing, maar niet noodzakelijkerwijs een must have voor een Smartphone voor alledaags gebruik.

Duo Camera?

Er zijn diverse geruchten geweest rondom de camera die op de nieuwe iPhone te vinden zal zijn, we weten vrij zeker dat de grotere variant (ook wel iPhone Pro genoemd) zal beschikken over een een dubbele camera.

Wat kan je daar dan mee? Je kan hier ondermeer fotos mee maken die uitgebreide editingmogelijkheden hebben. Je kan stereoscopisch fotograferen en selectief “shoppen” in het geschoten materiaal om optimale licht en dieptewerking in de foto aan te brengen.

Dit alles is echter niet iets wat de gemiddelde consument doet.
Erg mooi dus maar ook niet echt “broodnodig” in een Smartphone?

Nieuwe smart connector en stereo luidsprekers?

Volgens geruchten heeft de iPhone 7 (pro) een nieuwe connector, nu zeggen sommigen dat dit is om bijvoorbeeld een keyboard aan te sluiten, maar stel je voor dat het iets heel anders is?

Alles op een rij

Wat als de iPhone 7 eigenlijk het hart van een Virtual- of Augmented Reality headset is? Een Smartphone die overdag gewoon een Smartphone is maar je met 1 beweging omtovert tot een VR headset?

Een VR headset die de functie van Gaming console en TV biedt? Een Apple TV zonder TV? Een VR headset die volledig immersive content tevoorschijn tovert van waar jij maar wilt?

Een 4K display met deze specificaties zou mobiele VR naar een heel nieuw niveau tillen, beeldkwaliteit is van het grootste belang in Virtual Reality. Niet in de laatste plaats omdat het display zich slechts enkele centimeters van je ogen bevindt.
Je wilt dus de best mogelijke display in je VR Headset, hier komt de IZGO display van (wijlen) Sharp dus zeker goed van pas

Stel je voor dat je niet alleen VR maar ook AR (augmented reality) mogelijkheden zou willen bieden met zo een headset, stel je voor dat je een “echte” AR versie van Pokemon Go zou willen presenteren. Daar heb je absoluut stereoscopisch zicht (en dus een dubbele camera) voor nodig.

Daarnaast stelt de stereoscopische camera de Smartphone in staat om zich een gedetailleerd beeld te vormen van alles wat er zich in je omgeving bevindt. Dit komt zeker van pas als je ook nog gebruik zou willen maken van “gesture control”

Het ontbreken van een 3.5 audio jackaansluiting is ook vreemd, waarom is dat?
Misschien wil Apple in het creëren van de “best VR Headset ever build” (want voor minder doen ze het niet ;-)) wel zorgen dat ook het geluid perfect is, en je kan nou eenmaal geen “end to end” hoge resolutie digitale audio versturen door een jackplug.

Conclusie

We weten niks, en een en ander berust louter op beschikbare gegevens en nieuwsfeiten, we leggen dit naast elkaar en speculeren daar vervolgens wat over.
Niettemin is het een feit dat Apple zich waarschijnlijk wel beseft dat ze ooit wel weer eens met een “One More Thing” moeten komen om hun positie te kunnen blijven handhaven.

Als je dan deze feiten en geruchten op deze manier op een rij legt, is het volgens ons, niet helemaal uitgesloten dat we weer eens verrast zullen worden bij een Apple Keynote!

Mocht je nu denken dat wat hierboven staat echt volledig doordraven en spoken zien laat dat even weten in een reactie 😉

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen